Bir makale…
Ve dipnot…
11 Kasım 2016
Hikmet Çiçek, Aydınlık
1999 Gülen raporu ve ilk sahte delil
9 Kasım günü, Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral‘ı dinledi. Saral, 1999 tarihinde hazırladıkları Gülen raporunu, Aydınlık’ın haberinden sonra hazırlamaya başladıklarını söyledi. “Keşke 1999 tarihli rapor sonrası bilgimize başvurulsaydı, bu devasa tehlike bu boyutlara gelmeden önlenebilirdi” dedi.
Her şey Aydınlık’ın 10 Ocak 1999 tarihli sayısındaki “Fethullah Emniyet’i ele geçirdi” haberiyle başladı. Haberde, Gülen örgütünün, Emniyet Genel Müdürlüğü içinde nasıl örgütlendiği, Daire Başkanlıkları, Polis Akademisi, Polis Koleji ve Polis Okulları ile özel statülü illerde önemli şube müdürlüklerinde nasıl faaliyet gösterdikleri anlatılıyor. Çok sayıda isim veriliyordu. O isimlerden çoğu şimdi tutuklu.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Aydınlık’ta yer alan iddiaları araştırmak üzere üç müfettişi görevlendirdi. Müfettişler, dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’a başvurarak yardım istediler. Aynı gün EGM İstihbarat Daire Başkanlığı, Aydınlık’ın haberi eklenmiş bir yazı ile Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı ve İstihbarat Şube Müdürü Osman Ak’a başvurdu. Konunun araştırılması ve il emniyet müdürünün imzası ile bir rapor halinde Daire Başkanlığına gönderilmesi isteniyordu.
RAPOR YAZILIYOR
Cevdet Saral ve yardımcıları Osman Ak, Ersan Dalman ve Zafer Aktaş 10 Subat 1999 günü çalışmalarına başladı. 21 Nisan 1999 gününde “Fethullah Gülen ve Işık Tarikatı“ başlıklı rapor tamamlandı ve bir örneği Ankara DGM Başsavcılığı’na gönderildi. Fakat raporun yazımı daha bitmeden çalışmalardan haberdar olan Cemaat harekete geçti. Ardından Saral ve ekibine karşı medyada akıl almaz bir saldırı başlatıldı.
“8. KAT ÇETESİ”
1999 yılının Nisan ayında gazeteler, bir “telekulak çetesi” haberlerinden geçilmiyordu. Bu haberlere göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 8. katından Çankaya köşkü, genelkurmay, başbakanlık, bazı bakanlar, bazı siyasi partilerin genel merkezleri, politikacılar, gazeteciler dinleniyordu. “8. kat çetesi“nin başında Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral ile istihbarattan sorumlu müdür yardımcısı Osman Ak bulunuyordu!
“8. kat çetesi“, tıpkı “Ergenekon terör örgütü” gibiydi. Sanaldı, imal edilmişti. Ankara Emniyeti’nin 8. katına yapılan baskında, çay yapmak için kullanılan odada bir kaset “bulundu.” Saral ve arkadaşlarının yasadışı dinleme yaptıklarına dair “delil” böylece ele geçirilmiş oldu. Aynı yöntem sonradan çok kez kullanılacak, Ergenekon ve benzeri tertiplerde karşımıza CD, kaset, flash bellek vb. olarak çıkacaktı. Sahte delil üretme merkezinin ilk uygulaması, Ankara Emniyeti’nin 8. katında gerçekleşti.
Cevdet Saral, yardımcısı Osman Ak, Ankara İstihbarat Şube Müdürü Ersan Dalman, yardımcısı Zafer Aktaş başta olmak üzere 34 personel 1999 yılının haziran ayında açığa alındı. Bu isimler, sözcüğün gerçek anlamında yıllarca süründürüldüler. Saral ve 34 arkadaşı ancak 3 yıl sonra aklanabildiler…
http://www.aydinlik.com.tr/1999-gulen-raporu-ve-ilk-sahte-delil
pS1.
TANTAN’LAR DA TUTUKLANACAK MI?
Hadi Ecevit, sizlere ömür.
Ama geride kalanlar var:
– Mesut Yılmaz.
– Sadettin Tantan.
– Hüsamettin Özkan.
Ayrıca…
– Ağar abiler.
– VD…
BU İSİMLERE SIRA NE ZAMAN GELECEK?
Evet, bu isimleri keyfiyetten vermiyoruz.
Sansasyon yaratmak gibi bir derdimiz yok.
Ne kazanırız ne kaybederiz kaygımız da yok.
Yazdıklarımızın İDDİA’dan öte ‘gerçek’ olduğunu anlamak isteyen sağduyu sahibi okurlardan beklentimiz; önyargıları, siyasi geçmişleri bir tarafa bırakarak, aşağıdaki paylaşımlarımızı birer ‘araştırmacı’ kimliğiyle okumaları, bilgi’ye dayalı, sorgulayarak analiz ve sentez yapmalarıdır.
(Devamı linkte: https://26august.wordpress.com/2016/11/10/tantanlar-da-tutuklanacak-mi/ )
pS2.
Dünden bugüne…
Fikri Sağlar’ın derdi ne?
Hiç değişmedi…
(Bknz. https://26august.files.wordpress.com/2014/01/csaral56.jpg )
…